Markusevangeliet med Christian Stejskal

Markusevangeliet med Christian Stejskal

Christian Stejskal med fiolin - Klikk for stort bilete

Måndag 29. januar, kl. 19:00-21:30

Stad: Ørsta folkebibliotek

Gratis inngang

Velkomne til konsert måndag 29. januar, klokka 19:00-21:30.

Christian Stejskal fortel Evangeliet etter Markus frå Det Nye Testamentet utan manuskript.
Forteljar, fotograf og fiolinist Christian Stejskal har reist på kryss og tvers i Midtøsten, gått i Kristi fotspor og fotografert det kulturelle landskapet i Israel, Jordan og Egypt på leit etter nitti bibelske motiv som illustrerer dei seksten kapitla i Markusevangeliet.

Opplev Markusevangeliet fortalt utanat med korte innslag av eigenkomponert musikk spela på fiolin, og satt saman med nitti svart-kvitt-fotografi vist på biletskjerm.

Denne multimedia forestillingen varer to og ein halv time inkludert pause.
Vi garanterer at dette vert ei stor oppleving.


Anbefalingar:

"Ulla Handler Organist ved Frederiksborg Slotskirke
www.frederiksborg-slotskirke.dk

Markusevangeliet i ord, toner og billeder
Ved violinist og fotograf Christian Stejskal
Torsdag den 24. februar 2022 kl. 19.30
Slotskirkens Hus, Hillerød

Den 24. februar 2022 fik den fremmødte skare i Slotskirkens Hus tilhørende Frederiksborg Slotskirke en berørende og intens oplevelse med kunstneren Christian Stejskal i hans fremførelse
af Markusevangeliet.
Stejskal deklamerer udenad, fra ord til andet uden manuskript, hele beretningen fra Det nye Testamente nedfældet af evangelisten Markus. Fortællingen omfatter tillige Stejskals egne fotos og musik i form af hans egne kompositioner for soloviolin.
Opførelsens fortættethed, understøttet af de sorthvide fotos fra det mellemøstlige område og de musikalske intermezzi, kan karakteriseres som en slags dogme-minimalisme. Her er ingen
opsminkende hjælpemidler. Der røres ved tilhørerens eget engagement og personlige tilgang til Ordet.
Med en varighed på to en halv time incl. pause kalder denne forestilling på publikums absolutte engagement.
Som en undertråd i hele fremførelsen mærkes Stejskals egen dedikation til Ordet. Det er den kompromisløse hengivelses interpretation.
Stejskal behersker violinen med virtuosens overbevisning, hårfine flageoletter står knivskarpt og kontrasterende til fyldig og varm klang i kompositionerne inspireret af de mystiske minimalister
som Arvo Pärt og John Taverner. "

"I høst var Gamvik Folkeakademi så heldig å få besøk av Christian Stejskal med sin uforglemmelige fremførelse av Markusevangeliet, fulgt av fiolinmusikk og lysbilder. Evangeliet blei i sin helhet, vers for vers, fremført uten støtte fra bibelen.
FOR EN OPPLEVELSE. Stillheten blant publikum kunne ikke vært mer total.
Selv er jeg ateist, men ser likevel på bibelen som en viktig del av vårt kulturhistorie, og etter min første kontakt med Christian var min interesse vekket. OG TAKK FOR DET – i dag er jeg utrolig glad for at vi kunne tilby Gamviks befolkning en slik unik opplevelse.
Vi bor i et lite fiskevær på Finnmarkskysten, og vår lille landsby består kun av ca. 240 mennesker, med smått og stort, så jeg var svært fornøyd når 14 stk. møtte opp på Tørrfiskloftet på Gamvik Museum for å følge Christian gjennom evangeliet. Han fikk publikums fulle oppmerksomhet fra første øyeblikk, og til tross for at det var en forholdsvis lang forestilling beholdt han publikums oppmerksomhet til siste ord og tone.
Jeg har vært leder for folkeakademiet i 10 år og nestleder i Gamvik kunstforening i mange år, og er derfor vant med å arrangere ulike kulturevenement, men jeg må si at Christian Stejskal og hans fremførelse av Markusevangeliet er noe av det mest imponerende jeg har opplevd på kulturfronten. DET MÅ OPPLEVES.
Min tanke i ettertid er at det ikke kan finnes en vakrere måte å formidle bibelens ord på enn det Christian Stejskal gjorde denne sene høstkvelden i Gamvik, og vi takker deg fra det dypeste av våre kulturhjerter, og ønsker deg tilbake ved en senere anledning.
Lykke til videre, Christian.
Gamvik, 10.12.22
For Gamvik Folkeakademi
Ebba Svendsen
Leder"

"... Christian Stejskal sin multimedia forestillingen Markusevangeliet ble vist i museets auditorium onsdag 17. november 2021. Forestillingen er kunstnerisk original da Stejskal fremfører stykket gjennom monolog supplert med musikalske innslag og kunstfoto projisert over skjerm. Kunstneren behersker både fortellerkunsten, det musikalske uttrykket og fotografiet meget godt.
Petter Dass-museet vil med dette gi vår anbefaling av forestillingen.

Irena Jovic / Daglig leder
Petter Dass-museet / Helgeland Museum
Alstahaug, 16.12.2021"