Biblioteket: Mennesket og krigshelten Martin Linge foredrag og bokpresentasjon

Klikk for stort bilete Kva skjedde då Martin Linge fall i Måløy 27. des. 1941?

Kvar: Biblioteket
Når: 2. desember kl. 19.00

Var det hans feil slik den offisielle historia er?
Eller gjekk han i ei felle fordi britiske kommandosoldatar ikkje hadde gjort jobben sin?

I denne boka blir historia til det einaste augnevitnet, som var med Martin da han fall, fortalt. Burde Martin Linge i det heile vore med til Måløy? Ikkje i følgje krigshistorikar Ragnar Ulstein. Kort tid før Måløyraidet hadde han søkt om å få sleppe vere med på neste raid. Rosemary Reed og Martin Linge hadde planlagt bryllaup to veker etter Måløyraidet.

Kven var den ørstingen som hadde stor påverkning på Martin Linge? Forfattaren til biografien, Svein Linge, presenterer boka si på Ørsta folkebibliotek 2. desember, og har svar på fleire av desse spørsmåla.

Biografien handlar om mennesket Martin Linge, skodespelaren, organisatoren og underoffiseren som britane kravde skulle få graden kaptein. Han blei kapteinen som bygde opp kompaniet som etter krigen fekk namnet Kompani Linge.

Forfattaren Svein Linge er født 1947. Lærarskulen 1969, adjunkt med engelsk og historie grunnfag 1972 og 73. Ungdoms- og folkehøyskulelærar. Informasjonssjef ved Det Norske Teatret 1979-1986. Redaktør av lokalavisa Storfjordnytt 1988-92. Har skrive ei rekke historiske avisartiklar m.a. om personar og episodar frå krigsåra 1940-45 på indre Sunnmøre.

Svein Linge er ikkje i familie med Martin Linge.

Det vert sal av boka etter foredraget.